Adviseur cultuur en verandering

Breda. Fulltime.

 

We groeien en zijn continu in ontwikkeling. Daarom zoeken we een ondernemende, strategische adviseur die mee wil bouwen aan de toekomst van ons mooie bedrijf. De functie biedt een interessante mix van adviseren, sturing geven, verbeteren, innoveren en het onderhouden van klantrelaties. Je hebt een holistische blik op complexe vraagstukken en bent een stevige gesprekspartner voor collega’s, klanten én stakeholders. Je denkt kritisch mee, mijdt een scherpe discussie niet, hebt een goed gevoel voor verhoudingen en weet te motiveren, inspireren en verbinden. Herken jij jezelf hierin? Lees dan verder!

 

Wat je gaat doen

 

  • Je (bege)leidt transformatieprogramma’s en -projecten in het publieke domein en/of in het b2b-segment. Deze projecten kenmerken zich door een onderliggend verandervraagstuk waarbij cultuur, houding en gedrag belangrijke componenten zijn. Een integrale benaderwijze en communicatie vervullen een sleutelrol. Vaak ligt een koerswijziging, een digitaliseringsvraagstuk of gewenste cultuurverandering ten grondslag aan het project.
  • Je bent een sparringpartner die verbinding maakt op verschillende niveaus; van bestuurders naar management en van managers naar medewerkers. Je bekijkt organisaties integraal en hebt daarbij oog voor de impact van transformaties, veranderingen en verbeteringen op alle facetten van een organisatie en haar omgeving. Je overziet daarbij de impact op organisatie-, team- en individueel niveau. Je schakelt moeiteloos tussen interne en externe stakeholders.
  • Je ontwerpt veranderprogramma’s en -interventies samen met je klant. Je onderzoek is daarbij al een eerste interventie. Op een effectieve wijze weet je teams te motiveren, prikkelen en coachen om hun eigen rol in de transformatie te vervullen.
  • Je bent als adviseur het aanspreekpunt vanaf het eerste contact met de klant tot en met de implementatiefase. Dat betekent dat je geen wollige rapportages schrijft die in een la belanden, maar ontwikkelt wat écht impact heeft, zowel in denken als doen.
  • Je kiest als veranderaar de juiste veranderstrategieën en weet dat gedrag uiteindelijk allesbepalend is. Je krijgt mensen mee, creëert draagvlak en commitment en bent dus een sterke aanjager en verbinder.   
  • Je kent de trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en weet deze om te zetten naar concrete diensten en producten die BOOM in kan zetten bij opdrachtgevers.
  • Je hebt talent voor commercie en vindt het leuk om – in teamverband – nieuwe klanten te acquireren en relaties uit te bouwen.

 

 

Wat wij van je vragen

Voor deze zelfstandige en verantwoordelijke functie beschik je over een afgeronde opleiding op hbo+/wo-niveau. Bij voorkeur in organisatiewetenschappen, arbeidspsychologie, bedrijfskunde, strategische communicatie of verandermanagement, aangevuld met relevante ervaring (minimaal 5 jaar). Uiteraard heb je affiniteit met strategische adviestrajecten, cultuur- en veranderprocessen en gedragsverandering. Concrete bureauervaring is een sterke pre. Dat je zeer communicatief vaardig bent in woord en geschrift spreekt voor zich.   

 

Wat wij te bieden hebben

BOOM is een nuchter bedrijf met een professionele, maar informele werkcultuur. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen functie in te vullen. In jouw carrière sta jij immers centraal. Jíj bepaalt de richting en wij bieden je de kansen. Dat doen we met uitdagend en betekenisvol werk. Waarin je maximaal wordt geprikkeld om een bijdrage te leveren aan het oplossen van belangrijke (maatschappelijke) issues en om organisaties te stimuleren betekenisvoller en verantwoordelijk te zijn. Daarbij hechten wij veel waarde aan jouw kennis en ontwikkeling. Om dit te stimuleren, bieden we een ontwikkelprogramma op maat. Ook zijn er bij BOOM zeer regelmatig interne kennisdelingsessies. We werken hard, maar vinden het ook belangrijk om samen te ontspannen. Dat zie je onder andere terug in onze vele gezellige activiteiten met ons hechte team!

 

 

Wat je over BOOM moet weten

BOOM is een ambitieus bureau voor strategie en communicatie met meerdere vestigingen in Nederland. Onze opdrachtgevers zijn zeer divers: van overheid tot industrie en van dienstverlening tot onderwijs. We staan voor duurzame vooruitgang voor organisatie, mens én omgeving. Om dat waar te maken, werken we dagelijks aan een betere samenwerking, een open cultuur en kennisuitwisseling. Ambitie kan voor ons bestaan zonder ellebogenwerk; wij willen vooral sámen resultaat leveren. Om met z'n allen steeds beter te worden én om onze opdrachtgevers, maatschappij en milieu een stap vooruit te brengen.

 

Solliciteren

Heb je interesse, sluit je aan bij het profiel en herken jij je in onze waarden? Dan ontvangen wij graag je motivatie en je uitgebreide CV. Je kunt je sollicitatie versturen naar sollicitatie@boomstrategie.nl, t.a.v. Luuk Schils.

NB: je sollicitatie wordt in alle vertrouwelijkheid behandeld.  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.